АКТИВИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ПРИРОДНА ВОЈСКА – ИМУНИТЕТОТ!

Со почетокот на есенскиот период и падот на температурите, започнува и идеалната сезона за ширење на вирусите. И „прогнозата“ на виролозите е дека секоја година имаме се потемна и пострашна слика од претходндата.

Во денешно време покрај секојдневната појава на нови вируси и агресивни извори на заболувања, „безопасната“ настинка и сезонскиот грип не се за потценување. Повеќе ништо не можеме да предвидиме, ниту пак да препознаеме каков причинител се крие зад нивната маска и колку истиот може да биде опасен за нашето здравје.

Антибиотиците не влијаат на грипните причинители. Сеуште, како најсигурно средство за профилакса е вакцината против сезонскиот грип. Сепак, прашањето за нејзината ефикасност е доста логично, бидејќи вирусите имаат способност да мутираат многу брзо што им дава предност во битката за нивно уништување. Здравствените работници секојдневно апелираат дека антимикробната резистентност е растечки проблем кој се јавува на глобално ниво и кој се очекува до 2050 година да биде главен виновник за смртта на повеќе луѓе, отколку од кардиоваскуларните или карцинозните заболувања.

Надежта и алтернативата во оваа сложена и тешка ситуација се наоѓа во активирањето на природниот одбранбен систем – имунитетот! Секој организам кој има силен имунитет не дозволува развој на инфекциите. Нашиот имун систем е перфектно направен, да успешно се справува со секое страно тело. Јодот, којшто се апсорбира во клетките на тироидната жлезда, е моќен патоген убиец. Добро познато е дека клучен фактор кој го регулира човековиот имунитет е всушност тироидната жлезда. Причината за тоа е што во целокупната работа на имунолошкиот систем, тироидната жлезда дејствува како природна бариера за надворешни тела: на секои 17 минути крвта што циркулира во нашето тело поминува низ истата, имено таму јодот ги неутрализира инфективните агенси кои влегле во нашето тело. После секој циклус од 17 минути, тие стануваат се помалку активни се до нивно конечно уништување. Имајќи во предвид дека јодот се апсорбира во клетките на тироидната жлезда, за нејзино оптимално функционирање потребна е доволна количина и заситеност од вредниот микроелемент. Овој клучен елемент којшто во нашиот организам е присутен во микрограми, го мобилизира целиот одбранбен систем што го прави неопходен агенс за превенција и третман на заразни болести, а препаратите од јод – сигурна алтернатива во борбата против грипот!

МИКСТУРА СИН ЈОД е нов, уникатен јоден препарат, којшто ја содржи единствената биолошки активна форма на јодот, гарантирајќи и потенцирајќи го неговото најсилно дејство врз човековиот организам. Претставува додаток на исхраната со докажан високоефективен широк спектар на дејство.

Уникатноста на МИКСТУРА СИН ЈОД е резултат на комбинацијата од биолошки активната форма на јодот со сукцинската киселина и витамин ПП. Секоја од овие компоненти придонесува за целокупната активност на овој препарат, притоа потенцирајќи ги сите битни ефекти на јодот, со апсолутна сигурност и безбедност за човековиот организам.

Биолошки активниот јод не само што го прочистува организмот од вируси и други инфективни агенси, туку исто така учествува и во нормалната регулација на хормоните во ендокриниот систем, ја поддржува и стимулира когнитивната функција на мозокот, односно способноста за памтење, концентрација и учење. Сукцинската киселина е природен стимулатор, кој за разлика од кафето, чајот и другите стимуланси, е без последователен ефект на пад на енергијата. Допринесува за добрата состојба на телото и умот во текот на денот, без оглед на степенот на физичка или ментална активност. Од друга страна пак, витаминот ПП учествува во нормалната функција на кардиоваскуларниот и нервниот систем и го одржува крвниот притисок во нормални граници.

Како профилакса или за време на грипните епидемии, овој препарат може да се употребува од страна на целото семејство, доколку се дозира според препорачаниот дневен внес назначен на самата амбалажа и внатрешното упатство. Лесен е за употреба, а еден препарат е доволен за 2 месечен профилактичен курс.

Доколку спаѓате во некоја ризична група или едноставно сакате да се заштитите од сезонскиот грип или било кој друг инфективен агенс, секојдневната употреба на МИКСТУРА СИН ЈОД ќе ви помогне полесно да пребродете и побрзо да оздравете. Дополнително, ќе го потенцира активниото дејство на лековите, ќе ги неутрализира несаканите ефекти кои што се јавуваат со нивна администрација и ќе го исчисти организмот од причинителните на инфекцијата.

МИКСТУРА СИН ЈОД – твое право на избор за добро здравје и силен имунитет! Активирај ја својата војска!