Радијација – невидливиот убиец

Важно ли е да знаеме дали сме изложени на штетно зрачење?

Од 1940 година на територијата на нашата планета се извршени повеќе од 2.053 нуклеарни тестови. Во последниве децении, оружјето со осиромашен ураниум се користи во регионални воени конфликти, вклучувајќи ги и бомбардирањата на соседна Србија во 1999 година. Несреќите во нуклеарната централа Чернобил – 26 април 1986 година и во нуклеарната централа Фукушима 1 – 11 март 2011 година, претставуваат 7-ми највисок степен на меѓународната скала за нуклеарни настани.

Голем процент на луѓе на возраст меѓу 12 и 18 години имаат намалена функција на тироидната жлезда, а половина од нив тоа го дознаваат преку случаен скрининг. А уште колку не се дијагностицирани и регистрирани и уште колку допрва ќе бидат…?!

Првата мета на секоја „нуклеарна несреќа“ е тироидната жлезда. Во погодените области, научниците известуваат за бум на автоимун тироидитис и рак на тироидната жлезда. Пријавени се сериозни нарушувања на централниот и периферниот нервен систем, проблеми со меморијата и спиењето, емоционална нестабилност и депресија. Студиите спроведени од светски познати медицински лица во регионите Чернобил и Фукушима, исто така, открија зголемен број болни со рак на желудникот, рак на простата и рак на дојката, особено кај младите луѓе. Се зголемува и бројот на вродени маани и деформитети, ментална ретардација, оштетување на коските, очите и внатрешните органи.

ПРЕВЕНЦИЈАТА Е СИГУРНА ЗАШТИТА

Јасно е дека ова е нашиот модерен свет и помалку или повеќе сме изложени на радијација.  Иновативниот препарат „Mixture blue iodine“ содржи две исклучиво ефикасни компоненти – БИОЛОШКИ АКТИВЕН ЈОД и СУКЦИНСКА КИСЕЛИНА, кои ги намалуваат и неутрализираат ефектите на зрачењето врз човечкото тело и го штитат од тешки компликации и развој на малигни заболувања.

Добро е познато дека таканаречениот „стабилен јод“ има моќ да го неутрализира смртоносниот радиоактивен јод (I-131) кој се ослободува при нуклеарни експлозии. Но тој може да се зема не повеќе од неколку дена, бидејќи е токсичен и се акумулира во тироидната жлезда, што создава реален ризик од заболување.

Само биолошки активниот јод, како што е „Mixture blue iodine“, е нетоксичен, не се обработува во тироидната жлезда (без ризик од предозирање и развој на некоја патологија) и неговите уникатни својства овозможуваат да се користи долго време како превенција. А неговата комбинација со сукцинска киселина, која го максимизира неговото дејство и има ефект на чистење, го претвора препаратот „Mixture blue iodine“ во нов јоден комплекс, неспоредлив по ефикасност со другите препарати со јод на пазарот. Редовното, непречено заситување на тироидната жлезда со биолошки активен јод (т.е. одржување на константно депо на јод) ѝ овозможува на тироидната жлезда нормално да функционира и на тој начин му обезбедува на телото СИГУРНА ЗАШТИТА ОД ШТЕТНИТЕ ДЕЈСТВА НА ЗРАЧЕЊЕТО.

Па, останува да се запрашате, дали е неопходно да се земе профилактички препарат како што е „Mixture blue iodine“ или не?!